Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, în întreaga lume se sărbătoreşte ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CĂRŢII PENTRU COPII. Şi în acest an, această zi va fi marcată şi la Suceava.

Consiliul Judeţean Suceava, prin Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, în parteneriat cu Asociaţia Nes Designer Cultural Suceava, invită sucevenii să participe de la mic la mare – preşcolari, şcolari, scriitori, părinţi, bunici şi voluntari -,pe data de 2 aprilie, în intervalul orar 9.00-16.00, la o serie de activităţi  interactive şi  multe surprise.

Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii: ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.

Scopul  acestei zile este de a însufleți dragostea de carte și de a îndrepta atenția copiilor către lectură.Biblioteca joacă un rol important în apropierea copilului de lumea cărţii şi implicit, de lectură. Cartea trebuie să devină prietena copilului de la cea mai fragedă vârstă. Ea îl ajută să parcurgă căile cunoaşterii, de la concret la abstract, de la intuiţie la reprezentare şi fantezie. Cu ajutorul ei, copilul intră în posesia numeroaselor instrumente care îi pot satisface dorinţa de a descoperi realitatea înconjurătoare, ea însăşi fiind o lume. Alegerea cărților potrivite este doar un prim pas. Al doilea pas și tot atât de important este deprinderea lecturii, obținerea eficienței ei maxime în urma citirii unei cărți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.