Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române i-a îndemnat pe credincioșii prezenți luni la Sfânta Liturghie, la Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, să respecte recomandările medicale și normele pentru limitarea răspândirii COVID-19 și i-a felicitat pe toți cei care poartă mască și păstrează distanța în lupta „cu acest virus foarte viclean”.

„Mulţumim celor care aţi venit şi aţi participat la Sfânta Liturghie. Îi felicităm pe toţi cei care poartă mască şi păstrează distanţa. În aceste zile este foarte important „să continuăm să împlinim recomandările date de medici, deoarece numărul infectărilor cu acest virus foarte viclean, care când se retrage, când revine, au crescut. De aceea, trebuie în continuare să fim foarte prudenţi”, a afirmat Patriarhul Daniel, potrivit Basilica.

El a subliniat că „sănătatea este un dar de la Dumnezeu, dar noi avem datoria să o păstrăm şi aceasta înseamnă că darul trebuie păstrat şi cultivat şi recuperat atunci când îl pierdem”. „Biserica este instituţia care se roagă cel mai mult pentru sănătatea şi mântuirea oamenilor. În general, toate rugăciunile se rezumă la această cerere: ne rugăm pentru sănătatea şi mântuirea tuturor celor care cred în Hristos, dar şi pentru sănătatea şi mântuirea tuturor oamenilor”, a mai adăugat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Reluarea slujbelor în interiorul bisericilor din România a fost prevăzută de a treia etapă de relaxare a restricțiilor, cea din 15 iunie, când au fost redeschise și centrele comericale. Mai mult decât atât, deși părea că autoritățile pregătesc o nouă îmblânzire de măsuri, numărul de cazuri noi de COVID-19 din ultimele zile a ridicat semne de îngrijorare.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.