Patriarhul Daniel îi încurajează pe elevii care susțin, în această perioadă, examenele pentru Evaluarea Națională 2019. “Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie şi mult ajutor!”, se arată în mesajul Preafericitului Părinte.

Iubiţi copii şi tineri, Biserica şi Şcoala vă sunt mereu alături pe drumul pregătirii voastre intelectuale şi spirituale, o cale a frumoasei formări pentru viaţă, spre a deveni o lumină în societate şi o bucurie pentru ţară. Examenele trebuie înţelese ca prilejuri de confirmare a eforturilor făcute de voi cu speranţa împlinirii proiectelor personale, dar şi a evaluării gradului de îmbogăţire culturală la care aţi ajuns în urma acestor eforturi. Examenele vă vor aduce o confirmare a muncii voastre din ultimii ani şcolari şi vor fi prilej de bucurie pe care o veţi împărtăşi împreună cu dascălii şi părinţii voştri. Iubirea lui Hristos Cel înviat să vă aducă în suflet pace, bucurie şi mult ajutor!”, a transmis Patriarhul în mesajul de binecuvântare şi încurajare pentru examene.

Evaluarea Naţională 2019 pentru absolvenţii claselor a VIII-a are loc între 18 – 21 iunie, iar sesiunea de Bacalaureat din acest an se desfăşoară în perioada 3 iunie – 4 iulie 2019.

Examenul a început marţi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Joi, 20 iunie, se desfăşoară proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă.

 

 

 

Sursa: www.observator.tv

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.