Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii consideră că înfrângerea Rusiei în circumstanțele actuale ar putea duce la consecințe dezastruoase pentru întreaga omenire.

„Astăzi există amenințări foarte mari la adresa lumii, a țării noastre și a întregii rase umane, pentru că unii nebuni au ideea că marea putere rusă, care posedă arme puternice, populată de oameni foarte puternici, care din generație în generație au fost întotdeauna motivați spre victorie, care nu s-au predat niciodată în fața niciunui inamic, care au ieșit întotdeauna victorioși, că în condițiile actuale pot fi fie învinși, fie, cum se spune acum, reformatați, adică li se impun niște valori care nici măcar nu pot fi numite valori.

Ne rugăm Domnului să îi instruiască pe acești nebuni și să îi ajute să înțeleagă că orice dorință de a distruge Rusia ar însemna sfârșitul lumii”, a declarat primatul Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit agenției Interfax.

De asemenea, el consideră că este important ca oamenii să se roage ca rasa umană să găsească o nouă conștientizare a interdependenței sale și a fragilității lumii în care trăim cu toții, a necesității de a fi împreună și de a lucra pentru valori și obiective comune, care să vizeze în primul rând păstrarea vieții și a credinței în Dumnezeu.

„Credem că Dumnezeu nu va părăsi pământul rusesc, nu va părăsi autoritățile noastre, președintele nostru ortodox, armata noastră, că Rusia va avea puterea, în caz de nevoie, de a-și proteja pământul și poporul. Și să dea Dumnezeu să nu se ajungă la o astfel de confruntare, Domnul să îi împace pe toți, să se liniștească și să îi ajute pe toți să lucreze împreună pentru a face lumea mai bună”, a mai afirmat Patriarhul, potrivit știripesurse.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.