Consiliul Judeţean Suceava are o avere de aproximativ 230 de milioane de euro. Potrivit unui raport prezentat, patrimoniul judeţului Suceava, la sfârşitul anului 2014 se ridica la suma de puţin peste un miliard de lei noi, cele mai mari valori aflate în proprietatea Consiliului Judeţean Suceava constând în clădiri şi terenuri.

În raportul prezentat de Consiliu Judeţean se menţionează faptul că în cursul anului 2014,o serie de bunuri din patrimoniul judeţului au fost date în folosinţă gratuită unor asociaţii fără scop patrimonial, sau unor servicii publice ,care desfăşoară activităţi de binefacere, printre acestea numărându-se Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Uniunea Artiştilor Plastici Profesionişti sau Asociaţia Pensionarilor Solidaritatea Suceava.

Tot pe parcursul anului trecut,Consiliul Judeţean Suceava şi instituţiile subordonate au avut încheiate 30 de contracte de locaţiune sau de închiriere a unor spaţii aflate în patrimoniul judeţului.

În raportul semnat de şeful administraţiei judeţene, Cătălin – Ioan Nechifor, se precizează că pe parcursul anului trecut, Consiliul Judeţean Suceava a finanţat lucrări de reparaţii şi modernizare la mai multe clădiri de instituţii din patrimoniul judeţului, cea mai mare investiţie, în curs de realizare, fiind în modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj, a turnului de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie de tip ILS la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, cu o valoare de aproape 42 de milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.