Joi, 11 noiembrie, de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, la Cornu Luncii s-a mai scris o pagină de istorie locală.

Într-un format consacrat deja, şi cu respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a organizat un eveniment încărcat de emoție și patriotism ce i-a comemorat pe cei care și-au sacrificat viața pe câmpul de luptă.

Ca de fiecare dată, mai întâi, la Păiseni, a fost comemorat eroul Ioan Grosaru căzut la datorie pe durata participării la o misiune în afara teritoriului național.

Pe 21 septembrie 2007 Ion Grosaru se afla într-un TAB, în misiune de patrulare în Irak. Vehiculul militar a trecut peste un dispozitiv exploziv şi a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul pentru a asigura evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotarea TAB-ului a explodat şi i-a curmat viaţa.

Ulterior, la Cornu Luncii, oficialități din țară și şefii structurilor militare reprezentate la nivel judeţean au depus coroane de flori la Panteonul Eroilor Comunei Cornu Luncii.

De asemenea, mai mulți invitați au primit Diplome de Excelență din partea edilului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.