Tinerii antreprenori au înfiinţat în Suceava o structură de organizare care să le protejeze interesele, iar până în prezent sunt membri 50 persoane. Prin acest patronat tinerii antreprenori doresc ca iniţiativele lor de afaceri să găsească în mediul politic un feedback.

Structura nou înfiinţată denumită Patronatul Tinerilor Întreprinzători încearcă să promoveze, să susţină şi să apere interesele membrilor săi. Preşedintele Alina Calistru a declarat că “PTÎR Suceava va acorda asistenţă gratuită tinerilor care doresc să îşi deschidă prin programul  „SRL-Debutant” propria afacere (…) proiectul are ca scop stimularea înfiinţării şi dezvoltării mincroîntreprinderilor de către întreprinzători tineri, cu vârste până în 35 de ani, şi care înfiinţează pentru prima dată o societate comercială. Cei care îşi deschid astfel de firme pot  beneficia de un sprijin financiar nerambursabil reprezentând cel mult 50% din afacere, însă nu mai mult de 10.000 de euro.”

Alături de ea s-a aflat şi Ciprian Şlemco, care a declarat că: ”Am înfiinţat acest patronat cu o dorinţă care mă macină de mulţi ani. Îmi doresc să fac nişte cursuri pentru a forma ghizi turistici  deoarece este nevoie în zona Bucovinei, o zonă care nu este exploatată de autorităţi, aceleaşi autorităţi care niciodată nu ne ascultă. Nu ne-a întrebat nimeni cum se organizează un târg de turism, cum se organizează un circuit al Bucovinei, cum putem face ca turistul străin să stea cât mai mult în zona Bucovinei “.

Alina Calistru a ţinut să precizeze că PTÎR Suceava încearcă să poarte discuţii cu parlamentarii  pentru a încerca elaborarea de legi prin care să se acorde scutiri de la plata contribuţiei de asigurări sociale datorate de angajatori şi susţinerea printr-o fiscalitate mai relaxată a celor care încep o afacere.

Alina Calistru a spus că, până în momentul de faţă, în judeţul Suceava au fost înfiinţate 84 de firme SRL-Debutant, marea lor majoritate având ca obiect de activitate serviciile şi producţia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.