Marți, 27 iulie, a avut loc proba scrisă a concursului de ocupare a 24 de posturi contractuale în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Potrivit managerului unității spitalicești, dr. Alexandru Calancea, este vorba despre 16 posturi de infirmieri, șase de îngrijitor și două de brancardieri.

În urma selecției de dosare au fost selectați pentru a susține proba scrisă a concursului 84 de candidați. Potrivit directorului de îngrijiri medicale al Spitalului Județean Suceava, asistenta medicală Oana Stanciu, de la prima probă au absentat patru persoane, celelalte 80 susținând examenul scris al concursului. Astfel, pentru ocuparea celor 15 posturi de infirmier s-au înscris 59 de persoane, însă doar 56 au susținut proba, trei absentând, în timp ce pentru ocuparea unui post de infirmier debutant au fost prezenți toți cei cinci candidați înscriși.

De altfel, pentru ocuparea celor șase posturi de îngrijitor s-au prezentat la proba scrisă a concursului doar zece din cei 11 candidați înscriși, în timp ce pentru ocuparea celor două posturi de brancardier s-au prezentat la prima probă a concursului toți cei zece candidați înscriși.

Potrivit directorului de îngrijiri medicale, as. Oana Stanciu, rezultatele probei vor fi afișate miercuri, 28 iulie până la ora 16:00, ulterior putându-se depune contestații.

De menționat este că examenul pentru cele 16 posturi de infirmieri  cuprinde trei probe, respectiv cea scrisă (grile și subiecte clasice), cea practică (pe manechin) și cea a interviului, în timp ce cel pentru cele șase posturi de îngrijitori și cele două de brancardieri au două probe, adică cea scrisă (grilă și subiecte clasice ) și cea a interviului (ce se va baza pe descrierea teoretică a unor manevre specifice).

Reamintim că, de curând,  Spitalul Județean Suceava a scos la concurs 18 posturi de asistenți medicali, respectiv două pentru asistenți medicali debutanți, opt pentru asistenți medicali principali și opt posturi de asistenți medicali generaliști. La acest concurs s-au înscris 118 candidați, însă doar 109 s-au prezentat la prima probă, cea scrisă, și doar 25 au reușit să o promoveze. Din cei 25 de candidați rămași după proba scrisă, la închiderea concursului mai putem vorbi doar despre 10 candidați, care au fost admiși după ultima probă, cea de interviu.

Citește și:

Aviz amatorilor! Standardele rămân înalte: ce examen ii așteaptă pe infirmierii, îngrijitorii și brancardierii care vor să lucreze la Spitalul Județean Suceava

S-au cernut prin sita competenței: din 118 candidați au promovat doar 10 asistenți medicali la Spitalul Județean Suceava

E bine să vrei, dar e greu să poți! Peste 90% dintre asisenții medicali care au vrut să ocupe un post în Spitalul Județean au picat „cu brio” la primele probe

Efectul Calancea la Spitalul Județean Suceava: Posturi ocupate „pe bune”, corectitudine maximă și pile pierdute în negura timpului

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.