Joi, 16 decembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-au derulat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 08.00, polițiştii de frontieră au depistat cinci cetățeni străini care se deplasau pe jos, pe comunicaţia care face legătura între localitatea Frătăuţii Vechi şi municipiul Rădăuţi. Întrucât persoanele nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor s-a stabilit că patru dintre cei  în cauză sunt cetăţeni pakistanezi, iar unul provine din Afganistan. Au vârste cuprinse între 19  ani şi 36   de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru  trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalul cazului să fie dispusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.