Polițiștii din Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat 4 grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigarete, în urma a 32 de percheziții efectuate în Suceava și Braşov.
Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, au fost indisponibilizați peste 200.000 de lei, 150.000 de țigarete, 10 autoturisme, zeci de telefoane, arme și petarde, iar față de 16 persoane au fost dispuse măsuri restrictive de libertate.

La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au desfăşurat 32 de percheziţii domiciliare, în județele Suceava și Braşov.
Activitățile au vizat destructurarea a 4 grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu ţigarete.
De asemenea, la data de 21 decembrie a.c., a fost desfăşurată o altă percheziţie domiciliară pe raza judeţului Suceava.
Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – decembrie 2017, mai multe persoane din judeţul Suceava, din zona de frontieră cu Republica Ucraina, ar fi introdus ilegal în țară ţigarete de contrabandă și le-ar fi comercializat pe piaţa neagră, din mai multe zone din ţară.
În urma percheziţiilor au fost indisponibilizați aproape 220.000 de lei, 6.650 de euro, 700 de dolari, peste 150.000 de țigarete de contrabandă, 100 de telefoane mobile, 25 de cartele telefonice, 10 autoturisme, 484 de cutii cu petarde, 10 stații emisie – recepție, 5 laptopuri, stick-uri, carduri bancare și pentru stocarea datelor, tablete, echipament video, o armă de vânătoare, un pistol cu aer comprimat şi o cutie cu alice, cartuşe pentru armele de vânătoare, capcane de vânat și documente.
Au fost conduse la audieri 16 persoane, cu vârste între 22 şi 63 de ani. Faţă de 13 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar alte 3 persoane sunt cercetate sub control judiciar.
În cauză, investigațiile sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.