Luni, 27 iulie, în jurul orelor 10:25,  Maria C. de 21 ani din com. Grănicești a condus autoturismul  Opel Astra pe DN 2, în afara localității Grănicești, înspre comuna Bălcăuți, unde s-a angajat în depășirea autoturismului Opel Zafira. Din sens opus se apropiau două autoturisme, respectiv VW PASSAT și VW TIGUAN. În momentul în care  Măria C.  nu terminase manevra de depășire, a intenționat să reintre pe banda sa, împrejurări în care a acroșat autoturismul depășit, al cărui conducător a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara părții carosabile. Conducătorul autoturismului VW PASSAT, a văzut manevra imprudentă, a frânat brusc și a tras dreapta de volan pentru a evita impactul și în aceste condiții autoturismul Opel Astra a lovit frontal autoturismul VW TIGUAN.

 În urma acestui eveniment, toate cele patru mașini implicate au suferit avarii și două persoane au suferit leziuni ușoare.   

Măria C.  a fost transportată de un echipaj de ambulanță la UPU Suceava, fiind diagnosticată cu „plagă contuză antebraț stâng, contuzie torace posterior”, iar  Dumitru P. de 45 ani din mun. Dorohoi, jud. Botoșani, soferul VW TIGUAN a fost transportat la UPU Suceava fiind diagnosticat cu „contuzie cervicală, plaga genunchi stâng”.

Conducătorii  auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Formaţiunii Rutiere Siret sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, cauza urmând a fi soluţionată procedural.     

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.