Primele 73 de proiecte pentru investiții în realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, în valoare totală de 3.854.583.847,09 lei, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila.
Pentru județul Suceava au fost alocate cinci proiecte în valoare totală de circa 460 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul de dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în teritoriul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Bazinul Solca Bucovinei, care include comuna Arbore, comuna Iaslovăț, comuna Volovăț, comuna Burla, oraș Milișăuți și oraș Solca cu o valoare de 121.261.800,58 54 de lei. Cel de-al doilea proiect este atribuit Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pleșa, care include comunele Adâncata și Hănțești, și este în valoare de 94.429.870,67 de lei.
O astfel de investiție se va realiza și în comunele Pojorâta și Fundul Moldovei, valoarea acestui proiect fiind de 39.543.741,40 de lei.
De asemenea, finanțare pentru proiectul de construire reţea inteligentă de distribuţie gaze naturale primesc și comunele Rădăşeni şi Cornu Luncii, valoarea acestei investiții ridicându-se la 81.148.529,84 de lei, dar și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Lunca Sucevei, care include orașul Salcea, comuna Udești, comuna Fântânele, comuna Verești și orașul Liteni, acest proiect având valoarea de 119.653.772,98 de lei.
Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale din 165 unități administrativ-teritoriale, depuse inițial la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat POIM.
Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetățenii care nu sunt racordați la rețeaua de gaze naturale și, prin acest program, vom branșa aproximativ 196.000 de familii la rețeaua de gaze”, a precizat ministrul dezvoltării.
Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare și gaz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.