Potrivit unui Comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Morariu Nicolae pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată,  fals în înscrisuri sub semnătură privată şi emitere a unei file CEC fără a avea disponibil la tras, Vatamanu Mirela Maria şi Șipot Daniela ambele pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de înşelăciune  şi Antohi Luminița Elena pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Moraru Nicolae este acuzat că, în timp ce era director la o banca comercială din Vatra Dornei, a sustras din conturile clienţilor băncii diferite sume de bani, pe care le-a împrumutat unor alţi clienţi ai băncii, care intrau în imposibilitate de plată. Acesta le-a cerut inculpatelor Vatamanu Mirela Maria şi Şipot Daniela, ambele operatoare ghişeu universal, în perioada 2009 – 2011, să întocmească documente bancare contrar normelor interne. Inculpatul este acuzat și că a efectuat radierea ilegală a șase ipoteci, dorind să sprijine societăţile comerciale care aveau dificultăţi financiare. „Radierea ipotecilor s-a făcut la iniţiativa inculpatului Moraru Nicolae, acesta dorind să sprijine societăţile comerciale care aveau dificultăţi financiare”, se arată în comunicat. Toate cele şase adrese de radiere înaintate Biroului de Carte Funciară Vatra Dornei au fost semnate de către inculpatul Moraru Nicolae iar două dintre ele au fost semnate şi de către inculpata Antohi Luminiţa.

Prejudiciul creat băncii a fost de aproximatic 2.660.000 lei, momentan, suma nerecuperată fiind de aproximativ 460.000 lei. A fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor inculpatului Moraru Nicolae pentru recuperarea prejudiciului rămas nerecuperat, iar dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Vatra Dornei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.