Săptămâna trecută, între 14 si 17 septembrie 2017, s-a desfășurat la Moieciu de Sus, jud. Braşov a XXV-a ediție a Conferinței anuale a Asociației Profesorilor de Limba Germană din România.

Sub motto-ul „Fiecare aparține unei minorități- aproape în orice privință” s-au reunit peste 100 de profesori din toată ţara, oaspeți din Bulgaria și Republica Moldova, reprezentanți ai instituțiilor partenere (Ministerul Educației Naționale, Institutul Goethe și Ambasada Germaniei in România). Noutatea acestei ediții o reprezintă acordarea unei burse și a titlului „Profesorul de germană al anului” la doua categorii: profesori cu vechime mai mică de zece ani și dascăli cu experiența de peste zece ani.

 

Prin aceasta inițiativă este vizată încurajarea tuturor cadrelor didactice de profil de a se implica activ în derularea de proiecte și de a implementala clasă metode inovative, menite să îi atragă pe elevi șisă-i facă să îndrăgească aceasta materie. Timp de două zile în cadrul conferinței s-au derulat in paralel numeroase workshop-uri pentru care profesorii participanți au putut opta în funcţie de specificul activităţii profesionale şi de pregătirea metodică. O temă de maxim interes pentru toți a fost implementarea noilor programe școlare pentru gimnaziu și problema manualelor școlare. Dincolo de cadrul oficial, aceasta întâlnire anuală constituie un prilej valoros de a revedea colegi din toată ţara, de a declanșa un schimb productiv de idei și de a pune baza pentru diverse parteneriate și colaborări interregionale sau, de ce nu, internaționale.

Conferința s-a încheiat cu Adunarea Generală a membrilor APLGR care au abordat si analizat pe grupe de lucru aspecte de actualitate ce privesc dezvoltarea Asociației, urmând ca în cel mai scurt timp să fie publicată rezoluția conferinței din acest an. Din județul Suceava au participat patru cadre didactice din învăţământul gimnazial și liceal. Cele patru cadre didactice prezente în perioada 14 si 17 septembrie 2017, la Moieciu de Sus au fost Boncheș Adriana, Nanu Daniela, Popovici Angelica și Boiciuc Raluca.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.