Patru unități spitalicești din județul Suceava au devenit spitale suport COVID. Anunțul a fost făcut de către prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, este vorba despre Spitalul Municipal Vatra Dornei, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Orășenesc Gura Humorului și Spitalul Boli Cronice Siret.

Pe de altă parte, trebuie precizat că managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea, este coordonatorul activității și a măsurilor ce se aplică la nivelul spitalelor din județul Suceava. Astfel că, potrivit acestuia, se vor găsi cele mai bune soluții pentru ca, atât pacienții COVID, cât și cei nonCOVID să poată beneficia de serviciile medicale de care au nevoie.

„Avem o misiune extrem de dificilă, însă benefică pentru activitatea medicală de la nivelul întregului județ. Vreau să precizez că această coordonare a patologiilor COVID și nonCOVID nu va fi un dispecerat. Dorim să creăm o echipă cu medicii de familie, Serviciul Județean de Ambulanță, directorii medicali ai acestor unități spitalicești, medici specialiști UPU și ATI și reprezentanți ai DSP Suceava, astfel încât, la nivelul întregului județ, să menținem ordinea în sistemul sanitar. Ne dorim foarte mult să oferim un acces echitabil și facil tuturor patologiilor din acest județ. De asemenea, ne dorim să putem trata, în județul nostru, toate urgențele medico-chirurgicale”, a declarat medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Trebuie precizat că unitățile spitalicești suport COVID din județul Suceava își vor desfășura activitatea după un plan de măsuri elaborat de directorul medical al Spitalului Județean, medicul Marius Grămadă. Acest set unitar de măsuri are ca scop diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul județului Suceava, în contextul ultimelor acte normative în domeniul pandemiei de COVID-19.

De altfel, reprezentantul DSP Suceava, medicul Dana Costea, a explicat că cele patru spitale suport și-au luat rolurile în serios și au înființat sectoare COVID. Potrivit acesteia, miercuri, 28 septembrie, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc erau internați 16 pacienți infectați cu coronavirus și câte unul la Spitalele din Vatra Dornei și Gura Humorului. 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.