Miercuri, 13 aprilie, s-au continuat cercetările privind sesizarea din 13.03.2022 a lui  Nicolae G., din comuna Ostra despre faptul că, în noaptea de 12/13 martie 2022 mai multe persoane necunoscute  au pătruns în locuința sa și i-au sustras suma de 55.000 lei.  

În data de 13 martie 2022, în jurul orei 14:00, lucrătorii Postului de Poliție Ostra, au fost sesizați verbal, de către Nicolae G., de 41 ani, din comuna Ostra despre faptul că în noaptea de 12/13.2022 mai multe persoane au pătruns în locuința sa și i-au sustras suma de 55.000 lei. 

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că Nicolae G. locuiește singur într-o casă bătrânească situată în centrul comunei Ostra, pusă la dispoziție de Primăria comunei Ostra din anul 2020 de când i-a ars casa.

Bărbatul este cunoscut cu afecțiuni de natură psihică (schizofrenie paranoidă) și este împătimit al jocurilor de noroc și în ultima perioadă de timp a câștigat la agenția loto din comuna Ostra, din Gura humorului și Câmpulung Moldovenesc suma de 55.000 lei.

În noaptea de 12/13.03.2022, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliu, în locuință au intrat patru indivizi care l-au deposedat prin amenințare de borseta cu suma de 55.000 lei pe care o avea la brâu, prin deschiderea sistemului de închidere.

Persoana vătămată nu a fost agresată și nu prezenta urme de agresiune fizică  pe corp.

La data de 13 aprilie 2022, în urma cercetărilor efectuate s-a obținut mandat de efectuare a percheziției în 6 locații a principalilor suspecți în cauză, ocazie cu care la domiciliile acestora s-au identificat și ridicat bunuri și obiecte care interesează cauza, iar în baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții  Octavian-Andrei B., Dumitru-Ionuț P. pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, iar față de suspecții  Adrian-Sebastian C. și Cristian-Filip C. pentru comiterea infracțiunii de „complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată”.

În aceeași zi, prin ordonanța Poliției Orașului Frasin, față de suspecți s-a luat măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 ore, începând de la data de 13.04.2022, până la data de 14.04.2022.

În data de 14.04.2022, suspecții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suspecții  a fost introduși în arestul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 Cercetările în cauză sunt continuate de către Poliția orașului Frasin pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată” și „complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.