În data de 5 august  a.c., la nivelul Sectorului  Poliției de Frontieră Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmației s-au intensificat  acțiunile pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 01.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat  la frontieră, patru cetățeni străini, de sex masculin, care se deplasau pe jos, dinspre Ucraina  spre  interiorul tării.

Deoarece nu își justificau prezența în zonă, cele patru persoane au fost conduse la sediul  Sectorului Poliției de Frontieră  Siret, unde, în urma cercetărilor s-a stabilit că doi cetăţeni sunt din Afganistan şi doi din India.

Cei patru cetăţeni străini au vârste cuprinse între 18  şi 22  de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, în baza acordului de readmisie, cele patru persoane au fost preluate de autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.