Miercuri, 10 martie, la ora 00:36 Poliția Orașului Siret a fost sesizată prin SNUAU112 de către M. Adrian din orașul Siret, cu privire la faptul că în timp ce se afla în locuința sa de pe str. Carpați, au venit 5 tineri din Vicov iar la ieșire i-au furat un ghiozdan cu un portofel și documente personale.

Din primele cercetări s-a stabilit că în locuința numitului M. Adrian se mai aflau B. Mihail-Gabriel și B. Răzvan Fernando, timp în care a fost sunat de Z. Andrei din Vicovu de Sus că se află la parterul blocului și a venit să-i dea o datorie. A  fost chemat în apartament iar Z. Andrei a mai venit cu trei prieteni. După o altercație verbală cei patru tineri au plecat unul dintre ei sustrăgând de pe holul apartamentului un ghiozdan în care se afla un portofel, un card bancar, permis de conducere și carte de identitate.

A fost declanșată o acțiune de identificare în trafic, iar la ora 01.25 cei patru tineri au fost identificați pe raza orașului Vicovu de Sus.

În continuarea cercetărilor, în urma verificărilor efectuate au reieșit elemente noi prin modul de acțiune a celor 4 suspecți, astfel încât s-a dispus la reîncadrarea faptei, respectiv tâlhărie calificată.

În urma administrării probatoriului, organele de cercetare penală din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale a Poliției Orașului Siret au dispus luarea măsurii reținerii față de Z. Andrei de 20 ani din Vicovu de Sus, J. David de 31 ani din Straja, P. Florin de 22 ani din Straja și M. Mihai de 28 ani din Straja, care anterior au fost depistați de către lucrători din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus și predați organelor de cercetare penală care au dispus măsura reținerii.

 La nivelul subunității  au fost constituite două echipaje pentru transportarea și predarea numiților  Z. Andrei, J. David, P. Florin și M. Mihai la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.

În cursul zilei de 11.03.2021, suspecții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți care va dispune cu privire la oportunitatea luării unei alte măsuri preventive.      

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Formațiunii de Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.