Suceava Pedalează în parteneriat cu Asociația Help Autism Suceava îi așteaptă vineri, ora 19:00, la o masa critica pentru a susține copiii cu probleme de autism.

Toți cei interesați sunt așteptați pe Esplanada Casei de Cultura, de unde se va porni într-o plimbare ușoara pe străzile principale ale municipiului. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenii trebuie să precizăm că masa critică este o plimbare în masă cu bicicletele, care are loc de obicei în ultima zi de vineri a fiecărei luni, în mai multe orașe de pe glob. Masa Critică nu este condusă de nimeni, și nu are nici un mesaj oficial, cu toate că este în general înțeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate) și de a atrage atenția asupra problemelor de siguranță a celor ce folosesc forme de transport nemotorizate atunci când sunt nevoiți să împartă drumul cu traficul motorizat

Clubul Suceava Pedalează a fost înființării în 2011 și are principal scop promovarea bicicletei în orașul Suceava, organizarea evenimentelor periodice – trasee montane în județul Suceava pentru amatori, identificarea de noi trasee,  marcarea GPS si promovarea lor dar și relevarea unui stil de viață altfel.

Asociația Help Autism a fost fondată în anul 2010 în urma experienței personale a fondatorilor care au luptat pentru a-și ajuta copilul diagnosticat cu tulburare din spectrul autist în lupta de recuperare. Impulsionați de persoanele care i-au susținut și de provocările întâmpinate în calitate de părinți, ei au demarat activitatea de misionariat pentru conștientizarea autismului, a consilierii și sprijinirii în programul de recuperare a mai multor copii și a familiilor lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.