O pensionară în vârstă de 67 de ani, din Iaşi, a fost înşelată cu mii de euro de un nigerian de 32 de ani, stabilit în Bucureşti, care se dădea drept investitor străin.

Povestea a început în luna mai a anului trecut, atunci când pensionara din Iaşi, fost medic, a început să converseze cu un nigerian în vârstă de 32 de ani, stabilit în Bucureşti.
În scurt timp, pensionara a căzut în plasa întinsă nigerian. Tânărul se dădea drept investitor străin şi îi spunea că vrea să vină în România să investească în cercetare.

“În urma investigaţiilor s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei reţele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute care, în discuţiile purtate, s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale, apoi, ar fi indus-o în eroare în scopul de a-i remite bani”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Între timp, nigerianul din Bucureşti a început să caute şi alte victime, astfel că a intrat în atenţia poliţiştilor.
În perioada în care poliţiştii încercau să obţină cât mai multe probe, pentru a putea face percheziţii şi pentru a-l prinde pe nigerian, pensionara din Iaşi i-a trimis 6000 de euro.

După ce au obţinut probe suficiente, poliţiştii i-au făcut o vizită nigerianului ‘cercetător’.

“În urma percheziţiei, au fost ridicate mai multe materiale de probă, iar în baza probatoriului, la data de 3 decembrie, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Iaşi”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

 

 

sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.