Interdicția fumatului în locurile publice s-a prăbușit ca o avalanșă peste milioane de persoane disperate că nu mai au cum să-și exercite viciul în spații închise.

Din fericire, românii sunt descurcăreți, așa că soluțiile pentru fentarea legii au început deja să apară. Cel mai inventiv pare să fie un pensionar din București, care s-a lăsat de fumat când a ieșit la pensie, fiindcă, dacă ar fi continuat să fumeze, nu murea de cancer, murea de foame, că nu-i mai ajungeau banii de pâine. Acum, mărinimos, bătrânul dorește să-i ajute pe fumătorii loviți grav în viciu de mârșava lege.

„M-am gândit să le pun garsoniera mea la dispoziție celor care nu mai pot fuma în localuri și nici acasă la ei nu au voie. E spațiul cam strâmt, e drept, dar o să se simtă exact ca-n club, că și-acolo tot ca sardelele stau, într-un fum să-l tai cu cuțitul și nu se mai plânge nimeni”, spune pensionarul. Mai mult, generosul bătrân spune că nu e nicio problemă dacă oaspeții săi au chef să fumeze și țigara de după: „Nu știu dacă o să încapă în cameră, dar ar mai fi ceva loc în cadă, acolo pot să fumeze câte țigări de după vor ei”.

Tot pensionarul inventiv anunță ca va pune în funcțiune vechiul său pick-up, pentru a face atmosferă. Deși pensionarul susține că își va pune casa la dispoziție fără să perceapă vreo taxă, profitul lui fiind că va avea companie și că va fuma pasiv, din moment ce el nu își  mai permite să fumeze, cred că va da multe idei altora ca el. „La ce scumpe sunt țigările și ce mică pensie am, nu-mi permit să fumez activ, așa că măcar pasiv să fumez, să am și eu o plăcere”.

Să vedem acum câți dintre pensionarii suceveni, dornici de companie ar face acest lucru, chiar și pentru un ban în plus pe lângă pensie?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.