Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan susține că începutul de toamnă este trist pentru pensionarii suceveni care primesc din această lună pensii tăiate cu 26% de către Guvernul PNL.

Totul a pornit de la Legea pensiilor, adoptată de Parlament în decembrie 2018 de PSD-ul lui Dragnea şi Dăncilă, potrivit căreia punctul de pensie urma să fie majorat cu 15% în septembrie 2019 şi cu 40% în septembrie 2020.

Din cauza problemelor economice cauzate de pandemia care a lovit și țara noastră, valoarea punctului de pensie a crescut, de la 1 septembrie, cu 14%, creșterea punctului de pensie cu 40 % fiind imposibilă, susțin experți în domeniu.

Astfel, încă din 2019, când încă nu se știa de COVID 19, Comisia Europeană atrăgea atenția că legea pensiilor adoptată de PSD este susceptibilă să pună în pericol sustenabilitatea finanţelor publice.

Până și Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD şi fost premier al României, s-a poziționat de partea liberalilor, declarând, în urmă cu două luni, că pensiile nu pot fi majorate cu 40 la sută din cauza problemelor economice generate de pandemia de coronavirus.

Doar senatorul Stan și social-democrații încă nu realizează că orice majorare economică trebuie realizată doar dacă o permite situația economică.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.