Există oameni care au înțeles că viața înseamnă doar ce lași în urmă, înseamnă bucuria de a dărui și satisfacția că ai făcut pe cineva să zâmbească și, în acest sens, ajung să se ghideze pe acest principiu.

Sunt oamenii de mâine, pe care te poți baza atunci când vine vorba de a face un bine cuiva aflat într-o situație grea și sunt oamenii de astăzi, care tocmai fac bine.

Sergiu Lucan, om de azi și de mâine, cu o afacere prosperă în comuna suceveană Stroiești, a oferit, pentru al doilea an consecutiv, o lecție de generozitate și a donat școlilor din comuna Stroiești rechizitele necesare fiecărui elev pe perioada unui an școlar.

Astfel, peste 300 de copii au zâmbit și au fost încurajați să iubească școala pentru că educația va fi cea care îi va face să fie diferiți de ceilalți.

Am considerat că în educație e nevoie de sprijin, mai ales dacă punem la socoteală faptul că România este pe locul 3 în Uniunea Europeană la abandonul școlar și am zis să venim în sprijinul comunității. Încercăm prin asta să îi bucurăm și să îi convingem să vină la școală. Îmi amintesc cu drag de perioada copilăriei și știu că orice dar este o bucurie. Mesajul meu pentru ei este să muncească și să își dea tot interesul la școală. Și educația este secretul unui om de succes pentru că, dacă nu ai carte, nu ai parte”, a declarat Sergiu Lucan, general manager la Euroluc Trans.

Primarul comunei Stroiești, Mihai Senic, salută inițiativa tânărului antreprenor și este de părere că mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă și să învețe la oraș, iar copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare, iar în acest sens educația se află pe lista priorităților sale.

Este un lucru minunat că  mediul privat se alătură administrației publice locale și  sprijină, alături de noi, învățământul local. Este o bucurie pentru elevi și părinți și îi mulțumim antreprenorului Lucan pentru aceste daruri. Ne sprijină și ne ajută și ne bucurăm de prezența sa pe raza comunei noastre”, a spus primarul comunei Stroiești, Mihai Senic.

La rândul său, directorul Școlii Gimnaziale din Stroiești,  Maria Ciuc, a declarat că aceste gesturi sunt extraordinare pentru că îi încurajează pe elevi și le transmit faptul că cineva este interesat de ei.

În România, unul din cinci copii abandonează şcoala din cauza sărăciei şi a condiţiilor precare de trai, iar 18,5% din populaţia ţării noastre cu vârsta preşcolară şi şcolară nu face parte din sistemul naţional de educaţie. Potrivit statisticilor, 1,5% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial renunţă la şcoală, în vreme ce 7,9% dintre persoanele înscrise în instituţiile postliceale părăsesc sistemul educaţional.

Sergiu Lucan este un exemplu și ar putea fi urmat de mulți oameni cu potențial financiar! Doar prioritățile contează!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.