Încă există oameni cu adevărat mari. Oameni ce pot face lucruri minunate. Oameni ce te pot face să simți că și tu poți deveni mare. Oameni care coboară din înălțimea robusteții lor, până la cotul unui țânc de clasă pregătitoare, pentru a-și retrăi, secvențial, copilăria și pentru a schimba din poziția de adult, copilăria altora.

3650… Nu știm ce înseamnă pentru unii acest număr, dar pentru elevii de la Școala Gimnazială Stroiești reprezintă numărul de caiete de dictando, matematică, muzică, biologie, geografie, tip 1 și tip 2, pe care pentru a patra oară consecutiv, tânărul antreprenor Sergiu Lucan îl oferă copiilor din comunitatea stroieșteană pentru a da start optim vieții academice din localitate.

Sergiu Lucan, om de azi și de mâine, cu o afacere prosperă în comuna suceveană Stroiești, a oferit, pentru al al patrulea an consecutiv, o lecție de generozitate și a donat școlilor din comuna Stroiești rechizitele necesare fiecărui elev pe perioada unui an școlar. Tânărul antreprenor predă lecția frumoasă a bunătății celor care au, dar împart și cu ceilalți.

Astfel, peste 300 de copii au zâmbit și au fost încurajați să iubească școala pentru că educația va fi cea care îi va face să fie diferiți de ceilalți.

De altfel, primarul comunei Stroiești, Mihai Senic, salută inițiativa tânărului antreprenor și este de părere că mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă și să învețe la oraș, iar copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare, iar în acest sens educația se află pe lista priorităților sale.

„Este o investiție de suflet pe care Sergiu Lucan o realizează cu responsabilitate și devotament. Efortul de a echipa cu consumabile ghiozdanul unui elev este deosebit. Părinții cunosc foarte bine acest aspect. În cazul familiilor cu mai mulți elevi și preșcolari, gestul patronului S.C. EUROLUC TRANS S.R.L. aduce o cheltuială substanțială în minus la bugetul casei”, a transmis primarul Mihai Senic.

Ideea de a oferi în mod unitar, fără diferențieri de statut socio-economic sau ținând cont de performanțele școlare, câte un pachet de caiete tuturor elevilor din unitatea școlară, înscrie acest proiect de sponsorizare în linia misiunii școlii de a se prezenta ca un mediu incluziv ce promovează egalitatea de șanse.

„De asemenea, această acțiune, devenită deja tradiție, este o proiecție fidelă a bunei colaborări dintre instituția școlară, Primăria comunei și mediul privat. Felicităm, pe această cale, gestul domnului Sergiu Lucan! Apreciem, în mod deosebit, sprijinul oferit de domnul primar Senic Mihai! Mulțumim, în egală măsură, managerului școlii, doamnei director prof. Ciuc Maria! Cu astfel de oameni mari, cu siguranță și TU poți deveni mare!”, a transmis profesorul Toader Rusu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.