Au trecut anii și odată cu ei și răbdarea oamenilor, care s-au săturat să privească spre alte localități cum urmează drumul moderinzării și al evoluției.

Astfel, un lucru devenise cert: locuitorii orașului Vicovu de Sus simțeau nevoia unei schimbări în fruntea urbei. Pentru unii surprinzător, pentru alții firesc, această schimbare a adus deja modificări evidente în scurt timp, ceea ce înseamnă că Vasile Iliuț, noul primar, se bucură deja de popularitate în rândul localnicilor.

Mânat la rândul său de dorința unei schimbări palpabile pentru oamenii orașului și ajutat de energia și cunoștințele dobândite în mediul privat, Vasile Iliuț a trecut direct la treabă.

Astfel, edilul și-a început în forță mandatul câștigat la alegerile de la finalul lunii iunie, iar una dintre primele decizii a fost modernizarea pieței din acest oraș, una dintre cele mai mari piețe din județ, care este deschisă săptămânal în zilele de vineri și sâmbătă, și, în doar două zile, a reușit să înlocuiască grupul sanitar care reprezenta un adevărat focar de infecție cu unul modern dotat cu apă curentă.  Mai mult decât atât, noul primar al orașului Vicovu de Sus a rezolvat și problema traficului din interiorul pieței, aducând aproximativ 100 de mașini cu piatră concasată pentru a acoperi întreaga suprafață, iar, în viitor, edilul are în vedere asfaltarea sau betonarea întregii pieți. Totodată, Vasilie Iliuț a declarat că vrea să achiziționeze și cel puțin 100 de tarabe pentru comercianți, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să-și vândă produsele pe jos.

Pe de altă parte, un alt proiect care vine în sprijinul cetățenilor din Vicovu de Sus și pe care noul primar îl pune în practică într-un timp scurt este cel privind salubrizarea menajeră. Astfel, Primăria Vicovu de Sus va dota toate locuințele din oraș cu pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor de la populație, astfel încât colectarea deșeurilor să se facă mai ușor și civilizat. De asemenea, pentru o optimizare a acestui serviciu, edilul ia în calcul să externalizeze colectarea deșeurilor către un operator autorizat de colectare a deșeurilor.

Toate proiectele și toate investițiile unui primar ajung să fie insuficiente dacă atunci când ajunge cetățeanul la Primărie, funcționarii instituției sunt nervoși, își iau ore întregi ca timp de lucru, sau întârzie la program. Ei bine, inclusiv aici, primarul Iliuț și-a propus să intervină.

„După instalarea mea în funcția de primar am făcut o ședință cu angajații Primăriei și le-am comunicat punctul meu de vedere cu privire la cum ar trebui să stea lucrurile. Oamenii au fost deschiși și s-au pliat imediat pe cerințele mele și chiar vreau să îi laud pentru asta. Drept urmare, pentru a le răsplăti munca și pentru a le arăta aprecierea, voi face un sondaj online prin care cetățenii orașului vor putea vota care a fost cel mai amabil angajat al Primăriei, iar dacă nu vor fi bani la bugetul local, îi voi premia din banii mei pe aceia care s-au comportat cel mai frumos cu cetățenii”, a declarat pentru SuceavaLIVE primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.