Cele trei centre de vaccinare anti-Covid din municipiul Suceava au un nou program de funcționare pentru luna februarie. Măsura a fost luată la propunerea cadrelor medicale care deservesc aceste centre, pentru eficientizare, în condițiile în care numărul celor care vin la vaccinare este redus, chiar de suntem în vârful valului cinci al pandemiei de coronavirus.

La C.N. Ștefan cel Mare, luni și joi, de la ora 08.00 la 14.00, marți, miercuri și vineri, de la 14.00 la 20.00 iar sâmbăta și duminica de la 08.00 la 14.00.

La centrul de vaccinare de la Universitatea Ștefan cel Mare, de luni până duminică de la 10.00 la 16.00.

La centrul de vaccinare de la Iulius Mall, de luni până duminică, de la 08.00 la ora 20.00.

Noul program al centrelor amenajate de municipalitate a fost anunțat de către primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce l-a discutat cu Direcția de Sănătate Publică:

„În prezent rata de incidență a îmbolnăvirilor de coronavirus este de 17.89 la mia de locuitori, având 1460 de cazuri active în municipiu. La vaccinare lucrurile nu merg cum trebuie, 855 de persoane au fost vaccinate în ultima săptămână, din care 150 la Colegiul Național Ștefan cel Mare, 154 la USV și 551 la Iulius Mall. Sunt 126.115 doze folosite în total, de la începutul campaniei de vaccinare.

Pentru că programul de vaccinare nu merge bine, prin țară deja se închid anumite centre, deoarece sunt costisitoare. Am avut o discuție cu cei de la DSP și am stabilit un alt program de funcționare.

Ne dorim să se vaccineze cât mai mulți suceveni în perioada următoare, pentru că așa cum este dovedit, cei vaccinați, când se îmbolnăvesc, trec mai ușor prin boală iar riscul este mai mic”.

În municipiul Suceava au fost mai multe centre de vaccinare, dar unele au fost închise pentru că aveau prea puține solicitări, în vreme ce altele, precum cel drive-thru de la Shopping City, din cauza frigului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.