Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și secretarul general și ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, au participat miercuri, 14 august, la CEX al PSD Suceava.
Oficialii au discutat și cu primarii din județ despre investițiile implementate în localitățile pe care le conduc, aceștia prezentându-și și problemele cu care se confruntă.

Premierul a recunoscut că printre participanți s-au aflat și primari mulțumiți, dar și primari nemulțumiți.

Am discutat despre investițiile pe care le au, despre anumite avize pe care le obțin mai greu, despre investițiile pe care le-au făcut. Au existat și mulțumiri și nemulțumiri. Pe noi ne-a interesat mai mult care sunt obstacolele pe care le au, pentru că vrem să ridicăm din aceste obstacole, vrem ca investițiile să meargă într-un ritm alert aici, la Suceava. Am discutat și despre problemele politice, a fost o abordare mult mai amplă”, a precizat Viorica Dăncilă.

Întrebat fiind de actuala nemulțumire a primarilor referitoare la actuala rectificare bugetară, Teorovici a făcut trimitere la cele 28,5 milioane de lei, bani care s-au aflat la dispoziția Consiliului Județean pentru a fi împărțiți, acesta acuzându-l pe Gheorghe Flutur de imparțialitate în repartizarea fondurilor.

„Primarii au o nemulțumire consistentă. Acele fonduri alocate pentru Consiliile Județene din țară, de 28,5 milioane de lei au fost împărțite într-un mod total incorect, nejustificat și nedrept față de comunitățile locale, care au această culoare a PSD-ului. Nu este corect, pentru că PSD-ul nu a făcut niciodată alocări de bani în funcție de culoarea politică”, a spus ministrul Finanțelor.

În final, Teodorovici a făcut câteva referiri și la proiectul „Utilități și Mediu”, precizând că în cazul localităților incluse în proiect care nu au beneficiat de gaz natural, statul va prelua aceste datorii. De asemenea, acesta a transmis și că rectificarea bugetară asigură și toți banii pe care primarii i-au plătit și nu au avut investiții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.