De vreo săptămână țin legătura cu managerii spitalelor din județ, iar pe lângă știrile oficiale, oamenii se mai plâng și de problemele din sistem, care nu sunt deloc puține.

Unul dintre ei îmi spunea că numărul solicitărilor către DSP este deja de ordinul zecilor, plus telefoanele pe care i le-a dat fostei șefe DSP Suceava. Toate fără răspuns. Fără să o miște pe economista ajunsă șefă peste sănătatea unui județ complex precum Suceava.

Am vorbit cu manageri care au spus că nicicând n-a domnit mai tare incompetența ca în vremea doamnei Silvia Boliacu.

Sigur că vina nu este neapărat a ei, ci mai degrabă a celor care au împins-o de la spate și au încurajat-o. Ea la cifre și calcule este , poate, o profesionistă. Este vina celor care au ucis un sistem pentru șpăgi și înțelegeri politice, pentru metehne la care n-au vrut să renunțe.

Inclusiv, Orban și Tătaru de la București au recunoscut că DSP Suceava a reacționat lent, că n-a spus ce nevoi are, că în videoconferințe s-a ferit să țipe după ajutor.

DSP Suceava este unul dintre cei mai importanți factori care au făcut ca Suceava să devină un așa focar: inclusiv fostul manager al spitalului, Vasile Rîmbu, a spus că oricând poate face dovada, prin documente, că a făcut solicitări către DSP.

Îi acuz pe toți politicienii care sunt părtași la această crimă: pe cei care i-au luat banii doamnei Boliacu și au plecat în vacanțe peste mări și oceane,  pe cei care au pus-o înapoi subprefect prin puterea cuvântului lor, pe cei care au crezut că pielea lor este mai importantă decât a celor din județ.

DSP Suceava, dacă era cum nu a fost, azi nu mai eram unde suntem! Nu trebuia să faceți asta, domnilor politicieni! N-am nimic cu cei care merită să fie pe o funcție și au o apartenență politică, însă să ucizi oameni prin niște incompentenți, e mult peste cât era limita!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.