La Spitalul Municipal Rădăuți se iau toate măsurile necesare pentru ca femeile însărcinate să poată să își aducă pe lume copiii în siguranță. Managerul unității spitalicești, Traian Andronachi, a precizat că la nivelul Compartimentului de Primiri Urgențe este amenajat un spațiu unde toate viitoarele mame sunt testate mai întâi și apoi direcționate către sala de nașteri.

„Avem o maternitate care este funcțională, amenajată suplimentar în Compartimentul de Primiri Urgențe. Este un spațiu în care atunci când ajung mămicile sunt mai întâi verificate. Ne asigurăm mai întâi că nu prezintă simtomatologie COVID 19, le facem acel test rapid pentru coronavirus, iar după ce nasc și ajung pe secție sunt tratate cu cea mai mare suspiciune, adică în condiții de maximă protecție. Copiii sunt așezați separat, la distanță unii de alții și eventual despărțiți de un paravan”, a declarat, pentrul SuceavaLive, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

Toate aceste măsuri vin pentru a preveni cât mai mult posibil îmbolnăvirea cu noul virus. La Rădăuți există 30 de paturi destinate mămicilor.

Managerul Traian Andronachi a mai adăugat și faptul că, în acest moment, nu există niciun cadru medical infectat la spitalul din Rădăuți, însă recunoaște că aceasta este doar o chestiune de timp.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.