Viteza excesivă este una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav. În scopul impunerii unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, în zilele de 9 şi 10 august, Serviciul Rutier Suceava a organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia combaterii excesului de viteză, aparatele radar fiind dispuse pe principalele drumuri naţionale din judeţ DN 2, DN 17, DN 2E, DN 2H.

De asemenea, s-a urmărit şi prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de depăşirile neregulamntare. În cadrul acţiunii au fost constatate 7 infracţiuni. Totodată, au fost aplicate 308 sancţiuni contravenţionale în valoare de 111.480 lei, din care 216 pentru încălcarea regimului legal de viteză. Cele mai multe sancţiuni – 216, au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. Pentru abaterile constatate au fost reţinute 16 permise de conducere, din care 13 pentru depăşirea regimului legal de viteză. În cadrul acţiunii au fost retrase şi 2 certificate de înmatriculare pentru lipsă RCA şi lipsă ITP.

Exemple:

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Frumosu, a condus autoturismul, pe strada Ştefan cel Mare, pe raza oraşului Vicovu de Sus, cu viteza de 103 km/h, în zonă cu limitare de 50 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat de 44 de ani, din județul Timiș, a condus autoturismul, pe DN 17, în localitatea Pojorâta cu o viteză de 103 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat din judeţul Neamţ, a fost depistat de polițiști pe DN 2, în localitatea Cumpărătura, în timp ce conducea autoturismul, iar în urma verificărilor s-a stabilit faptul că mijlocul auto nu este înmatriculat. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.