Procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoşani și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și au efectuat, opt percheziții, pe raza municipiului Rădăuţi, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în falsificare de bancnote de 50 și 100 de euro.

În acest caz există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza județului Suceava s-ar fi constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-ar fi asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite.
Activitatea infracțională viza săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, cei în cauză fiind bănuiți de plasare de bancnote de 50 și 100 de euro contrafăcute, pe raza județelor Suceava și Botoșani, arată Poliția Română.
În acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 7 persoane, iar în urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri, urmând a se dispune măsurile legale față de acestea.

De asemenea, la activitate au participat poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoşani, precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava şi I.J.J. Botoşani.
Facem precizarea că, pe durata întregului proces penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.