Procurorii DNA desfășoară, joi, 22 de percheziții în trei județe, care vizează infracțiuni de corupție săvârșite în perioada decembrie 2019 și până în prezent, patru dintre ele fiind la instituții publice.

Potrivit unor surse, perchezițiile au loc și în spitalele Covid-19 din Brașov, iar ancheta vizează încheierea contractelor de achizitii publice în timpul pandemiei cu noul coronavirus.

Printre instituțiile vizitate de procurorii DNA se numără și Biroul de Operațiuni Speciale Brașov, unde este vizat șeful instituției și un ofițer.

O altă percheziție este la Spitalul Miercurea Ciuc și la domiciliul managerului spitalului.

„În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor: Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcție Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.