Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 – 2009.

În cursul zilei de 23 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, DNA va oferi detalii suplimentare.
UPDATE:
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu îl lasă în pace pe omul de afaceri Ioan Niculae nici în puşcărie. Mutarea de ultimă oră a procurorilor.

Procurorii DNA fac, miercuri dimineaţă, percheziţii în 11 locuri din Bucureşti şi judeţele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, potrivit unui comunicat al instituţiei. Potrivit documentului, cauza penală vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 – 2009.

Surse judiciare au declarat pentru PSnews.ro că, printre altele, sunt vizate compania InterAgro, fondată de Ioan Niculae, şi domiciliul afaceristului, iar suspiciunile se referă inclusiv la trafic de influenţă.

Amintim că afaceristul a fost încarcerat în aprilie la Penitenciarul Giurgiu, fiind condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul „Mită pentru PSD”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.