La aceasta ora, procurorii DNA Suceava efectueaza o serie de perchezitii, la sediul Consiliului Judetean. Oamenii legii cerceteaza o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2003-2015.

Procurorii efectueaza verificari in privinta achizitiilor de la aceasta institutie, inclusiv de la directia de drumuri judetene din cadrul institutiei. Surse neoficiale au precizat ca vizat este si biroul presedintelui CJ, Ioan Catalin Nechifor. Potrivit comunicatului DNA Suceava, cercetarile vizeaza fapte de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2003-2015. In prezent sunt efectuate perchezitii domiciliare in 12 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Suceava, Botosani si Iasi, din care patru sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale.De asemenea, sunt perchezitii si la Primaria Falticeni si la SC Drumuri si Poduri din Itcani. Surse neoficiale precizeaza ca presedintele Consiliului Judetean Suceava,Ioan Catalin Nechifor, nu s-ar afla la Suceava, ci la Bucuresti, iar perchezitiile de la Primaria Falticeni ar viza un documente dintr-un dosar din 2009, referitor la modernizarea unor drumuri falticenene. Procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, reprezentantii DNA Suceava precizeaza ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vor fi in masura sa ofere detalii suplimentare.
UPDATE- Surse din cadrul DNA spun ca, in anumite situatii, conducerea CJ Suceava, ar fi initiat si promovat in Consiliu hotarari pentru a justifica efectuarea unor plati pentru aceste contracte, uneori si de trei ori mai mari decat valoarea contractelor. Exista suspiciuni, potrivit surselor din cadrul DNA Suceava, si in ceea ce il priveste pe senatorul Ovidiu Dontu. Asupra sa ar plana suspiciuni potrivit carora ar fi primit bani pentru a interveni in favoarea unei firme interesata de reabilitarea unor drumuri. Totodata, liderul CJ Suceava se presupune ca ar fi intervenit la un membru CNA, pentru a obtine anularea unei hotarari de suspendare a activitatii unei statii locale din Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.