In aceasta dimineata, politistii bucuresteni efectueaza perchezitii la persoane banuite de comiterea unor infractiuni de evaziune fiscala in domeniul comertului cu produse agro-alimentare. Vizati sunt si comerciantii suceveni.

La aceasta ora, 120 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, efectueaza 50 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Iasi, Suceava, Hunedoara, Maramures, Buzau si Giurgiu.De asemenea, sunt puse in executare 42 mandate de aducere emise pe numele unor persoane banuite de comiterea infractiunii de evaziune fiscala.Din cercetarile efectuate in cauza a reiesit ca reprezentantii unor societati comerciale ar fi inregistrat in contabilitate si ar fi declarat cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale, cheltuieli reflectate de achizitii fictive de produse agro-alimentare, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 1.000.000 de euro.
Actiunea beneficiaza de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.