Mai multe mașini de poliție au putut fi văzute astăzi în curtea Spitalului Județean din Suceava. Acestea nu au venit pentru a aplana vreun conflict, ci pentru a ridica, alături de procurori, mai multe dosare ce vizează anumite asistente din cadrul spitalului.

13334848_1271399949549651_1189637616_oManagerul Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, a precizat că cei de la DSP verifică fiecare salon pentru a vedea dacă mai sunt produse Hexi Pharma. Mai mult, acesta afirmă că retragerea produselor neconforme din spital a avut loc din data de 7 mai.

„Cei de la DSP au venit și caută cutii și produse de la Hexi Pharma. Procurorii au venit pentru că o colegă de serviciu a menționat despre o altă colegă, faptul că aceasta a fost pontată și noaptea, deși ea lucra doar pe cursul zilei”, a declarat Rîmbu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, însoţiţi de lucrători operativi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după obţinerea autorizaţiilor legale de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava, au desfăşurat o percheziţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava într-un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de mai multe infracţiuni, printre care fals intelectual în formă continuată şi înşelăciune în formă continuată.

13313832_1271400102882969_293301780_oDin analiza probatoriului existent până în prezent rezultă că, în perioada 2012-2016 mai multe persoane angajate la Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost trecute pe fişele de pontaj pe parcursul mai multor perioade, iar ulterior au fost remunerate în consecinţă, fără ca acele persoane să fi fost efectiv la serviciu, aceste fapte necorespunzătoare adevărului fiind consemnate în fals în programul de lucru şi condicile de prezenţă.

Urmare a acestor presupuse infracţiuni de fals, persoanele care au fost pontate în mod fictiv au încasat diverse sume de bani lunar, iar unitatea spitalicească a fost păgubită în mod corespunzător cu sumele încasate în mod necuvenit.

Precizăm că percheziţia domiciliară este un mijloc probatoriu prevăzut de codul de procedură penală, fiind necesară pentru verificarea unor elemente de fapt sau pentru descoperirea şi strângerea probelor cu privire la infracţiunile faţă de care se efectuează urmărirea penală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.