În dimineața zilei de miercuri, 20 martie, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 28 de percheziţii, la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări. Pe parcursul cercetărilor, s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a aproximativ 27.000 de pachete de ţigarete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară.

Astăzi, 20 martie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O Bacău, B.C.C.O Timişoara, B.C.C.O Braşov, S.C.C.O. Botoşani,
I.P.J. Suceava – Serviciul de Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava, au efectuat 28 de percheziţii domiciliare, la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Patru dintre percheziţii au fost desfăşurate în municipiul Bucureşti, 19 în judeţul Suceava, două în Bacău, două în Timiş şi una în Braşov. Totodată, au fost puse în executare 21 de mandate de aducere. Persoanele depistate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, în vederea audierilor şi dispunerii unor eventuale măsuri preventive.

În fapt, începând cu luna iunie 2012, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurori D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat cercetări faţă de mai mulţi suspecţi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă. În urma activităţilor desfăşurate a reieşit că mai mulţi cetăţeni români şi ucraineni au constituit un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia depozitării, transportării şi comercializării de ţigări de provenienţă extra-comunitară.

Fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat. Astfel, unii dintre suspecţi introduceau în ţară ţigaretele, le depozitau şi transportau către ceilalţi membri ai grupării. Ulterior, alţi trei membri asigurau achiziţionarea, depozitarea,
desfacerea, predarea şi vânzarea acestora către clienţi de încredere, respectiv cinci bărbaţi cu vârste între 30 şi 37 de ani.

Totodată, a reieşit că unul dintre suspecţi a furnizat ţigarete de provenienţă extra-comunitară şi altor două grupări infracţionale specializate în comiterea de activităţi infracţionale asimilate infracţiunii de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, preluarea, depozitarea, transportul şi valorificarea ţigaretelor.

Pe parcursul cercetărilor s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a 13 transporturi de ţigarete, totalizând 26.679 de pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 25 de persoane, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.