Recorder a făcut un top al localităților din județul Suceava care sunt campioane la atragerea de fondutri europene și naționale. Potrivit publicației, orașul Siret este a doua localitate din județ, după municipiul Suceava, după valoarea proiectelor de investiții aflate în desfășurare, finanțate din fonduri europene, naționale sau locale. Astfel, în lista proiectelor implementate la Siret se regăsesc: „Extindere rețele de canalizare în orașul Siret-Vama Siret, județul Suceava”, proiect în valoare d 5.479.120 lei, finanțat cu fonduri naționale; „Creșterea mobilității urbane și reducerea emisiilor de CO2 în orașul Siret – prin introducerea transportului public local și prin crearea și modernizarea infrastructurilor de transport, velo și pietonale”, investiție care se ridică la 23.735.899 lei, finanțată cu fonduri europene, dar și „Construcție și dotare de ateliere, laboratoare și amfiteatru în cadrul Colegiului Tehnic Lațcu Vodă Oraș Siret, jud Suceava”, proiect în valoare de 6.143.542 lei, cu bani de la Uniunea Europeană. Un alt proiect important în domeniul educației este cel privind „Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program normal Luminița Oraș Siret, jud Suceava”, care are o valoare de 5.723.729 lei și este finanțat cu fonduri europene. De altfel, între investițiile din orașul Siret se numără și proiectul „Extindere și reabilitare grupuri sanitare la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, județul Suceava” în valoare de 705.016 lei, realizat cu fonduri guvernamentale.La capitolul Cultură, orașul Siret a atras două proiecte europene privind „Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne”, unul în valoare de 24.313.710 lei și unul în valoare de 7.792.838 lei.

Tot pe fonduri europene, Primăria orașului Siret a atras un proiect în valoare de 11.700.894 lei care prevede extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului de Boli Cronice Siret.

Pe lista lungă a proiectelor din orașul de la granița țării se mai numără și „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Siret, județul Suceava”, o investiție pe fonduri europene, în cuantum 25.605.081 lei; „Construire centru de servicii sociale integrate Siret-Manastioara”, proiect finanțat de UE, care are o valoare de 731.392 lei; „Revitalizarea zonei de agrement urbane din zona lacului de acumulare Siret-Rogojesti”, investiție în cuantum de 9.737.782 lei, pe fonduri europene, precum și proiectul european „Înființarea parcului științific și tehnologic East European Border Siret” în valoare de 18.460.795 lei.

„Mulțumim, RECORDER , analiza voastră reflectă munca depusă în ultimii ani pentru atragerea de fonduri direcționate pentru a oferi servicii publice de calitate cetățenilor.
Dezvoltarea orașului Siret continuă!”, a transmis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, după publicarea materialului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.