În weekend, atletul Clubului Sportiv Municipal Dorna Vatra Dornei a luat startul la Campionatul European de Alergare Montană, ce a avut loc în localitatea Arco din Italia.

dorna vatra dorneiCursa de la juniori I a măsurat în total 8 kilometri, cu două ture de câte patru kilometri, la care sportivii au avut parte de o priveliște superbă, cu trecere printr-un castel foarte vechi situat pe munte. Dorneanul Gabriel Bularda, pregătit de antrenorul Cristian Prâsneac, nu a reușit să facă o cursă extraordinară, așa cum a reușit la Campionatul Balcanic, când a luat aurul, iar în final s-a clasat pe locul 16 la individual. Dorneanul a punctat decisiv pentru echipa României, care s-a clasat pe locul VI, din lot făcând parte și Cristian Stoian, de la CSM Târgoviște,  ce a venit pe locul 24 la individual și Liviu Murariu, de la LPS Botoșani, ce s-a clasat pe locul 26.
„Din păcate, Gabriel Bularda nu a făcut cursa la care mă așteptam și asta deoarece l-am simțit obosit, pentru că nu s-a refăcut după Cupa Mondială din Cehia. Sincer mă așteptam la o medalie, mai ales că pe primii doi clasați, sportivi din Turcia, i-a învins la Balcaniadă la peste două minute. Pe de altă parte, Gabriel mai are doi ani de juniorat și are timp să se impună la europene în anii ce urmează”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac.
Pe data de 13 august, dorneanul Gabriel Bularda va lupta pentru medalie la Campionatul Național de Alergare Montană ce va avea loc la Bușteni, iar pe 14 septembrie va lua startul la Campionatul Mondial de Alergare Montană, ce se va desfășura în Bulgaria.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.