Sportul constituie o componentă importantă a pregătirii elevilor din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. În acest context, echipa de baschet, antrenată de profesor Vasile Blanariu, s-a calificat și anul acesta la etapa zonală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

Totodată, atleții colegiului au reușit să ocupe perimele locuri ale podiumului la Concursul Memorialul „Dorin Melinte”, organizat la Bacău de Federația Română de Atletism. Astfel, locul I la ștafetă 4x400m și 4x200m a fost ocupat de echipa colegiului militar, de asemenea, locul I la săritura în lungime a fost ocupat de elev fruntaș Ionuț Podiuc. În cadrul aceleași competiții, elevul fruntaș Cozmin Grămadă și  elevul fruntaș David Covăsnanu s-au clasat pe poziția a doua a clasamentului la proba de aruncare a greutății, respectiv alergare de viteză 400m, iar elevul fruntaș Cosmin Ghiurcănaș a ocupat locul al III-lea la alergarea de viteză 60 m plat.

În această săptămână, la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”  au avut loc o serie de activități sportive pentru a marca Ziua Internațională a Sportului Militar și Ziua Consiliului Internaţional al Sportului. Cu acest prilej, elevii ștefăniști s-au alăturat militarilor din cele 140 de țări membre C.I.S.M. care susțin mișcarea și practicarea sportului, având drept motto „Prietenie prin sport”.

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” sportul completează şi susţine activitatea de învăţământ prin parcurgerea programei şcolare la orele de educaţie fizică şi prin antrenamente suplimentare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.