Și în acest an, Primăria municipiului Suceava îi premiază pe elevii care au rezultate remarcabile. Astfel, unitatea administrativ teritorială are prinsă în buget suma de 570 000 de lei pentru bursele școlare și 500 000 de lei pentru premierea elevilor și profesorilor care au obținut rezultate remarcabile. Anuțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, în conferința săptămânală de presă.

„Din categoria burselor școlare, avem așa: bursa de performațnă, în cuantum de 100 de lei, bursa de merit – 80 de lei, bursa de studiu – 60 de lei și bursa de ajutor social, tot în cuantum de 60 de lei”, a explicat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a subliniat că, la fel ca și anul trecut, unitatea administrativ teritorială suceveană are la fondul de rezervă suma de 500 000 de lei, bani pregătiți pentru premierea elevilor și a profesorilor care fac performanță la olimpiadele școlare naționale și internaționale.

„La fel, vom premia și performanța la nivel local, adică îi vom premia pe elevii care au obținut premiile I, II și III. De asemenea, acum lucrăm la un regulament pentru a putea premia și performanțele sportive. Altfel spus, Primăria Suceava stimulează performanța în învățământ și, prin urmare, vom acorda și în acest an burse școlare și de performanță”, a conchis primarul Ion Lungu.

Reamintim că 35 de elevi suceveni și 29 de profesori, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiade, au fost premiați de către Primăria municipiului Suceava în ședința Consiliului Local de joi, 19 decembrie 2019.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, i-a premiat pe fiecare dintre elevii olimpici și pe profesorii lor, oferindu-le diplome și sume de bani, în funcție de premiul obținut.

De altfel, alți 404 elevi suceveni au premiați de către unitatea administrativ teritorială suceveană pentru performanțele școlare, adică cei care au obținut premiile I, II și III.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.