Uniunea Europeană are în plan mai multe modificări privind permisele de conducere. Una dintre acestea ar fi cea referitoare la perioada de valabilitate, iar o alta vizează şoferii de peste 70 de ani, care ar urma să poată conduce doar în anumite condiţii.

Se schimbă situația pentru mulți șoferi români. Uniunea Europeană are în plan mai multe modificări privind permisele de conducere.

Una dintre modificări ar fi cea în care șoferii cu vârste peste 70 de ani ar mai putea conduce doar în anumite motive.

O altă schimbare se referă la transformarea permiselor de conducere în documente exclusiv digitale, astfel încât reînnoirea acestora să se facă doar online.

Este vizată și modificarea duratei de valabilitate a permiselor

Potrivit proiectului de lege al Comisei Europene, reforma vizează și modificarea duratei de valabilitate a permiselor la 15 ani, în condițiile în care, acum, în statele Uniunii Europene, durata de valabilitate este de 10 ani.

De asemenea, termenul extins nu ar trebui să se aplice tuturor categoriilor de vârstă, fiind vorba de persoanele care au peste 70 de ani.

Cei mai în vârstă ar putea primi permise de conducere cu o durată de valabilitate de maximum cinci ani, iar reînnoirea acestora va depinde de trecerea unor teste medicale.

Toate aceste modificări fac parte dintr-un proiect mai amplu al Uniunii Europene de înjumătățire a numărului de accidente rutiere, până în anul 2030, potrivit Observator.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.