Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Berchişeşti a fost reţinut de poliţiştii suceveni, pentru că a dat foc unei grădiniţe din comună.

La data de 02.03.a.c., în jurul orei 18.35, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire faptul că la Școala Veche din comuna Berchişeşti din localitate a izbucnit un incendiu.

La locul incendiului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa, care în urma cercetărilor efectuate, a constatat că şcoala în cauză este în curs de renovare și în interior sunt depozitate mai multe materiale de construcții folosite pentru amenajarea unei grădinițe.

În urma verificărilor s-a concluzionat faptul că incendiul ar fi fost pus cu intenție prin aprinderea unor materiale plastice.

    Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că ușile de acces în cele două corpuri au fost forțate, acestea fiind găsite deschise.

  În urma incendiului nu a rezultat victime omenești, iar valoarea bunurilor distruse a fost estimată la aproximativ 3.000 lei.

În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţişti şi a prelucrări urmelor ce au fost ridicate de la fața locului, s-a constatat că persoana bănuită de incendiere este un bărbat de 22 ani, din comuna Berchișești.

Cel în cauză a fost identificat și audiat cu privire la fapta comisă, recunoscând faptul că a incendiat Școala Veche din localitatea Berchișești.

Față de bărbatul de 22 de ani s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cel în cauză a fost încarcerat în Arestul IPJ Suceava

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.