Poliţiştii au atras în dese rânduri atenţia participanţilor la trafic cu privire la respectarea legislaţiei rutiere, dar şi cu privire la consecinţele în plan juridic generate de încălcarea legislaţiei privind circulaţia rutieră pe drumurile publice.

Cu toate acestea, în continuare şoferii care au săvârşit o infracţiune la regimul rutier nu conştientizează pericolul social al faptelor şi încalcă legislaţia circulând pe drumurile publice, constituind un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, şoferi sau pietoni.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor celor care nu respectă legislaţia că măsurile aplicate vor fi din cele mai ferme, în funcţie de pericolul social al faptelor dispunându-se inclusiv măsuri privative de libertate.

La data de 12 august, în jurul orei 18.00, pe str. Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, o patrulă mixtă a oprit pentru control autoturismul cu număr provizoriu, al cărui conducător auto după ce a oprit, l-a abandonat și a fugit pe o stradă adiacentă şi a pătruns într-o livadă din apropiere.

Poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia, persoana în cauză fiind prinsă şi identificată în persoana unui bărbat de 43 de ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificării autorizației de circulație provizorie pe care acesta a prezentat-o pentru control, s-a constatat faptul că numărul de circulație provizorie este expirat din 15.05.2014.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Faţă de bărbatul de 43 de ani, poliţiştii au emis o ordonanță de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.

Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De la începutul acestei luni, 4 persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava, în urma încălcării legislaţiei rutiere, chiar dacă nu au fost implicate în accidente rutiere soldate cu victime. Totuşi, cumulul de infracţiuni la regimul rutier pe care le-au săvârşit au evidenţiat o iresponsabilitate totală faţă de siguranţa în trafic şi nesocotire evidentă a legii.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nu respectă legislaţia rutieră că vor da dovadă de fermitate maximă pentru sancţionarea celor care încalcă normele legale în domeniu, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.