Primarul comunei Slatina a fost adus în faţa procurorilor vineri, 8 noiembrie, de poliţiştii din cadrul IPJ Suceava.Acesta este acuzat de abuz în serviciu şi nu se află la prima abatere de acest gen.

În urmă cu o lună, prefectul Florin Sinescu i-a făcut o plângere penală primarului Gherman pentru abuz în serviciu. În cursul zile de astăzti, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care a dispus începerea urmării penale a primarului, prin emiterea mandatului de arestare preventivă de către instanţa competentă, respectiv Judecătoria Fălticeni.

Gherman este acuzat că nu a alocat banii pentru plata salariilor la şcoala din Herla, cu toate că Primăria are în cont peste 350 de mii de lei. Astfel, nici cei 60 de profesori nu şi-au luat salariile din luna septembrie, nici cheltuielile cu încălzirea unităţii de învăţământ nu au fost acoperite. Conform procurorilor, în conturile Primariei Slatina există bani destinaţi pentru cheltuielile salariale ale cadrelor didactice, doar că primarul refuză să îi vireze. Ilie Gherman a refuzat să plătească banii către şcoala din Herla enervat de faptul că nu a fost consultat atunci când a fost numit un nou director al unităţii şcolare, iar în funcţie a fost pusă o persoană pe care nu o agreează.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.