Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat, marți, că deschis două dosare penal in rem prin care se va stabili circumstanțele părăsirii repetate a zonei de carantină (infracțiune de zădărnicire combaterii bolilor) instituită la nivelul municipiului Suceava și a localităților adiacente.

În primul dosar  s-a reținut că, în cursul lunii aprilie 2020, funcționari din cadrul Primăriei comunei Pătrăuți, jud. Suceava, au eliberat adeverințe către mai multe persoane din localitatea Pătrăuți, din conținutul cărora rezultă că titularii acestor documente nu au fost în izolare sau în carantină instituționalizată, fiind folosite ulterior de către aceste persoane pentru a părăsi zona de carantină instituită la nivelul comunei Pătrăuți, prin Ordonanța Militară nr. 6/2020, fiind astfel încălcate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii bolilor.

În al doilea s-a reținut că, la data de 7 aprilie, a.c., în jurul orelor 19.20, în timp ce executau activități specifice în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Biroului Rutier, au depistat pe bd. George Enescu din mun. Suceava, un autoturism în care se aflau două persoane care, fiind întrebați cu privire la scopul deplasării, au prezentat o adeverință eliberată de Primăria Dolhasca, și o declarație pe propria răspundere, din conținutul cărora rezultă că una dintre cele două persoane lucrează în cadrul instituției, deplasându-se la locul de muncă, iar din verificările efectuate a rezultat că există dubii cu privire la realitatea celor consemnate în înscrisurile menționate anterior, iar persoanele în cauză au părăsit zona de carantină de mai multe ori, începând cu data de 30.03.2020.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.