La nivelul IPJ Suceava, conducerea inspectoratului a dispus intensificarea activităţilor investigative şi de cercetare penală în cauzele cu autori necunoscuţi, în vederea identificării făptuitorilor, asigurării materialului probator şi deferirii acestora către justiţie.

În cadrul acestor activităţi, la data de 17.09.2015, a fost documentată şi probată activitatea infracţională a unui bărbat de 42 ani, din comuna Grăniceşti, jud. Suceava.
Astfel, în sarcina acestuia s-a reţinut faptul că la 30.07.2015, a pătruns în locuinţa unei femei din comuna Grăniceşti, de unde a sustras o bicicletă, în valoare de cca. 500 de Euro.
Ulterior, la 10.08.2015, suspectul l-a lovit în zona feţei şi a gâtului pe un consătean de 24 ani, din comuna Grăniceşti, provocându-i suferinţe fizice, iar apoi i-a sustras o bicicletă şi mai multe bunuri personale.
Tot la 10.08.2015, suspectul a lovit o tânără de 23 ani, din comuna Dărmăneşti, cu biciul de trei ori în zona picioarelor, provocându-i leziuni.
De asemenea, la 16.09.2015, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, la un magazin mixt din satul Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti, l-a lovit cu un ciocan la nivelul capului, pe un bărbat din aceeaşi localitate, provocându-i leziuni, ce au necesitat pentru vindecare 11 – 13 zile de îngrijiri medicale şi a tulburat ordinea şi liniştea publică prin ameninţări adresate persoanei vătămate.
Faţă de suspect, bărbatul de 42 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, acesta fiind suspect pentru comiterea a două infracţiuni de furt, 3 infracţiuni de lovirea sau alte violenţe şi o infracţiune de tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Postului de Poliţie Grăniceşti.

De asemenea, la data de 17.09.2015, a fost documentată şi activitatea infracţională a altor două persoane din comuna Bălăceana și din orașul Cajvana.
La 17.09.2015, ora 02:52, un angajat al unei societăţii de pază şi protecţie , a sesizat prin SNUAU 112 faptul că, s-a declanşat sistemul de alarmare şi antiefracţie la un magazin din comuna Bălăceana.
Din primele verificări a rezultat că magazinul mixt este administrat de către un bărbat de 28 ani, din comuna Ciprian Porumbescu.
Din cercetări a rezultat că în noaptea de 16/17.09.2015, în jurul orei 02:30, persoane necunoscute au pătruns în incinta magazinului prin forţarea uşii de acces de tip termopan, cu un obiect dur, după care, de pe rafturi au sustras mai multe bunuri alimentare şi industriale pe care le-au încărcat în câţiva saci de rafie ce erau expuşi la vânzare.
Pentru a-şi facilita activitatea infracţională autorii au distrus şi demontat carcasa sistemului de alarmare situată în partea superioară a clădirii magazinului şi au demontat panoul de control al sistemului din interiorul magazinului. De asemenea, aceştia au distrus 4 felinare de pe terasa de la intrarea în magazin.
După inventarierea sumară a bunurilor, persoana vătămată a menţionat că din interiorul magazinului s-au sustras mai multe articole de vestimentaţie pentru bărbaţi şi alte bunuri, valoarea estimativă a prejudiciului creat fiind de cca. 5.000 lei, incluzând şi distrugerile produse.
În urma activităților investigative și de cercetare penală desfăşurate, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor autorii faptelor ca fiind un bărbat de 25 ani, din comuna Bălăceana, și un tânăr de 18 ani, din orașul Cajvana.
Față de aceștia, la 17.09.2015, s-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspecți, iar bărbatul de 25 de ani, care a recunoscut faptele comise, a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore și introdus în arestul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.