În baza analizelor realizate la nivelul IPJ Suceava sub coordonarea conducerii inspectoratului, în ultimele zile s-a dispus intensificarea acţiunilor de control în trafic şi exploatarea informaţiilor deţinute cu privire la transportul de ţigarete de contrabandă. Au fost organizate mai multe echipaje cu participarea poliţiştilor rutieri dar şi din cadrul structurilor de ordine publică.

Două persoane au fost reţinute de poliţişti şi introduse în arestul IPJ Suceava, 98.580 ţigarete de contrabandă au fost confiscate şi un autovehicul a fost indisponibilizat în urma unei acţiuni de control în trafic.
La data de 09.05.2015, ora 18.00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, a oprit în trafic pe DN 17, pe raza localităţii, autoutilitara condusă de un bărbat de 46 ani, dintr-o comună din judeţul Timiș, iar în autovehicul se mai afla și un pasager de 41 ani, din municipiul Lugoj, judeţul Timiș. Cei doi au avut un comportament suspect la vederea organelor de poliție.
S-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, iar în urma verificării amănunțite a fost găsită cantitatea totală de 4.929 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară cu o valoare totală de piață de 49.290 lei. Țigările se aflau ascunse în compartimentul transport marfă al autoutilitarei, sub podeau acesteia, care era anume adaptată pentru transport, fiind înălțată cu o podea falsă.
Autoutilitara a fost sigilată și indisponibilizată în curtea subunității de poliţie.
Cauza a fost preluată spre soluționare de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. și ped. art. 270 alin. 3, raportat la art. 274 din Legea nr. 86/2006, modificată prin O.G. 54/2010 (infracțiunea de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă).
Suspecții au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.