În doar câteva zile au fost interceptate două transporturi de ţigarete de contrabandă. După ce la data de 06.08.2015 a fost identificat pe raza oraşului Gura Humorului un transport de 9800 ţigarete de contrabandă, fiind indisponibilizat un vehicul şi fiind întocmit un dosar penal pentru contrabandă, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au reuşit interceptarea unui nou transport de ţigări pe DN2H.

Astfel, la data de 13.08.2015, în jurul orei 19:15, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi, a oprit pentru control pe DN 2 H, la ieșirea din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 21 ani din oraşul Vicovu de Sus.
La controlul efectuat, s-a constat că în interiorul autoturismului, în portbagaj se aflau 3 bagaje despre care conducătorul auto a declarat verbal că aparțin unui bărbat de 51 ani din municipiul Bucureşti, pasager pe bancheta din spate în autoturism, pe care l-ar fi luat la ocazie din municipiul Rădăuți.
Autoturismul a fost condus la sediul poliției, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul celor trei bagaje, se aflau 1332 pachete de ţigări de diferite mărci, însumând cantitatea de 26.640 bucăți țigarete de contrabandă, pentru care nici şoferul şi nici pasagerul nu au putut prezenta documente justificative.
Cele 26.640 bucăți țigarete în valoare de aproximativ 16.000 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în valoare de cca. 4000 Euro a fost indisponibilizat la sediul poliţiei.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că şoferul de 21 de ani avea şi dreptul de conducere a vehiculelor suspendat.
În cauză, se efectuează cercetări faţă de cei doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de : ,, contrabandă’’.
Față de cei doi suspecți s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.