Săptămâna trecută, la Editura Cadrelor Didactice din Suceava, a ieșit din tipar volumul colectiv „Perspective ale educației în societatea bazată pe cunoaștere”, o lucrare de mari dimensiuni și de o reală actualitate în domeniul educațional, coordonată de tânărul universitar sucevean Dragoș Huțuleac.

La realizarea acestui volum au contribuit cu articole științifice 65 de cercetători și cadre didactice din România, Republica Moldova și Ucraina. Temele tratate acoperă întregul domeniu educațional, începând cu învățământul preșcolar, până la cel universitar, autorii insistând pe noutatea și provocările ridicate de Noile Educații în societatea contemporană.

„Acest volum colectiv arată adevărata față a învățământului contemporan. Articolele pe care le regăsim în paginile acestei cărți, vorbesc deschis despre problemele, soluțiile, speranțele și dezamăgirile cadrelor didactice din România și nu numai. E o lucrare care trece dincolo de caracterul ei științific, realizând o introducere umanizată în domeniul educațional, singurul capabil să reclădească și să reașeze pe temelii solide destinul unei societăți frământate, care a ajuns să pună pe primul loc internetul și televizorul, în detrimentul școlii. Vina este în bună măsură a noastră, celor care am uitat că prin meseria avută construim destine, nu fabricăm roboți”, a declarat Dragoș Huțuleac.

„Perspectivele educației în societatea bazată pe cunoaștere sunt multe și extrem de variate. Trăim, probabil, cele mai propice timpuri pentru acest domeniu și depinde doar de noi dacă vom reuși sau nu, să creăm o educație care să corespundă nevoilor reale ale societății, în care fiecare tânăr să găsească ceea ce are nevoie pentru a reuși în viață cat mai onest.

Autorii acestei lucrări cred în potențialul domeniului educațional și arată cu prisosință, prin articolele lor, că au un cuvânt de spus în educația viitorului, un cuvânt care va transforma prin puterea sa întreaga societate, redefinind-o”, a declarat pentru noi, coordonatorul volumului.

Ca proiecte viitoare, Dragoș Huțuleac ne-a mărturisit că intenționează să organizeze anul viitor, în Suceava, ce mai mare conferință internațională în educație din Nord-Estul Europei, cu speranța că o abordare sinceră a acestui domeniu, va produce schimbări majore de perspectivă, vis-a-vis de adevăratele nevoi educaționale ale lumii de azi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.